'Özür diliyorum' kampanyası

30.05.2009 16:01:00
Bir grup aydın 1915 Ermeni tehciriyle ilgili internet ortamında sürdürülen bir kampanya başlattı.

Prof. Ahmet İnsel, Prof. Baskın Oran, Dr. Cengiz Aktar ve Gazeteci-Yazar Ali Bayramoğlu’nun öncülüğünde http://www.ozurdiliyoruz.com  sitesinde başlatılan kampanyada, Ermenilerin ‘Medz Yeğern’ yani ‘Büyük Felaket’ diye tanımladıkları 1915 Ermeni tehcirinde yaşananlar nedeniyle vicdanı sorumluluk duyanların imzalamaları için bir metin hazırlandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İmzaya açılan metinde şunlar yazıyor:

“1915’te Osmanlı Ermenilerinin maruz kaldığı Büyük Felaket’e duyarsız kalınmasını, bunun inkâr edilmesini vicdanım Kabul etmiyor. Bu adaletsizliği reddediyorum, kendi payıma Ermeni kardeşlerimin duygu ve acılarını paylaşıyor, onlardan özür diliyorum.”

Akademisyen ve gazetecilerin de içinde bulunduğu bir grup aydının başlattığı ve internet ortamında sürdürülmesi kararlaştırılan kampanyaya ilişkin olarak görüşlerini dile getiren Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Cengiz Aktar, kampanyanın şahsi bir nitelik taşıdığını ve kimseyi bağlayan bir girişim olmadığını vurguladı ve şöyle dedi: İşte özür diliyorum. Tüm bunların konuşulmamış olmasından dolayı özür diliyorum. Tüm bunların yeterince paylaşılmamış olmasından özür diliyorum. Bu meselenin üzerinin bir şekilde kapatılmış olmasından özür diliyorum ama bu şahsi bir özür tabii ki... Kimseyi bağlayan bir girişim değil...”

İmza metnini hazırlayanlar kampanyayı, tarihi sorumluluk karşısında bireysel bir tavır olarak tanımlanıyor.

Bir yıl boyunca devam etmesi planlanan kampanya internet üzerinden sürdürülecek.

http://www.ozurdiliyoruz.com/